Toch niet helemaal tevreden over een product dat u heeft besteld uit onze BMW webwinkel of wilt u deze ruilen voor een ander product? Geen enkel probleem, ook wij vergissen onszelf wel eens.

U kunt een aangekocht product uit onze webwinkel binnen het 14 dagen bedenktermijn ruilen of retourneren mits onbeschadigd en oorspronkelijke staat voorzover redelijkerwijs mogelijk. U mag het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. Anders gezegd: u stuurt het product terug in dezelfde staat waarin u hem ontvangen hebt. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen. De termijn van 14 dagen gaat in op de dag na ontvangst van het product.

Wilt u uw bestelling terugsturen dan betaald u zelf alleen de verzendkosten van het terugsturen. De verzendkosten bedragen meestal € 6,95 voor een normaal pakket (binnen Nederland).

Stappenplan ruilen en retouren van artikelen:

 • Meld binnen 14 dagen na aankoop bij onze Klantenservice dat u een product retour wilt sturen.
 • Voor een snelle afhandeling is het belangrijk dat u een ruil- en retourformulier meestuurt. Deze download u onderaan deze pagina.
 • Voeg de producten samen met het ingevulde formulier in het pakket.

De volgende artikelen zijn uitgesloten voor retourneren:

 • Producten die door BimmerParts tot stand zijn gekomen in overeenstemming met specifieke specificaties van u als klant zijnde en producten die buitenom het assortiment van de webshop worden besteld.
 • Software en elektronische artikelen waarvan u de verzegeling heeft verbroken.
 • Producten die naar uw specificatie gemaakt zijn, zoals Eisenmann uitlaatsystemen.
 • Producten die zodanig gebruikt zijn dat hierbij schades of gebruikssporen zijn ontstaan en dus niet meer voor verkoop in aanmerking kunnen komen.
 • Producten die bewerkt of bespoten zijn met verf, lak e.d. (controleer dus eerst altijd of het onderdeel past, alvorens u dit naar de spuiter brengt).

Eenmaal opgestuurd? Binnen de onderstaande termijnen zorgen wij voor de verwerking van uw retourzending:

 • Bij ruilen voor een ander product sturen we het nieuwe product zo snel mogelijk naar uw op, mits u een complete retourzending naar ons terugstuurt.
 • Bij het retourneren van uw bestelling storten wij u alle betalingen, inclusief eventuele leveringskosten voor de heenzending, zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na de retourzending, terug op het door u opgegeven rekeningnummer.
 • Bij een defect product zorgen we voor vervanging binnen 2-3 werkdagen.
Het formulier voor herroeping download u hier: Retourformulier

Heeft u verder nog vragen? Neem contact met ons op via onze contactpagina.